Utama

Salam Sejahtera


1)  Selamat datang  ke blog  CIKGU IDA-Dunia Muzik Kanak-Kanak.

2)  Blog ini  bertemakan Dunia Muzik Kanak-Kanak khususnya kanak-kanak di sekolah rendah.

3) Laman menarik yang perlu dilawati:

  • Jom Karaoke Koleksi lagu-lagu KSSR.
  • Koleksi Latihan – Koleksi latihan pendidikan muzik.
  • Bahan Guru – Jurnal pendidikan muzik.
  • KSSR Dunia Muzik –Bahan KSSR.
  • Teori Muzik – Nota teori muzik.
  • Ruangan Intai-IntaiNota pendidikan muzik

4) Semoga perkongsian ilmu ini akan memberi manfaat kepada saya dan anda semua.

Terima kasih…….

16 Komen (+add yours?)

  1. jamriMN
    Oct 23, 2012 @ 16:02:45

    nice, boleh teruskan, terus kembangkan dan hidupkan blog nih

    Balas

  2. yatisarwaniupsi65
    Nov 08, 2012 @ 08:54:45

    tahniah..mahmudah, jelous i.. hi hi..

    Balas

    • cikguida
      Nov 09, 2012 @ 15:55:09

      tq….ala yati pun boleh buat macam ni…..nanti saya ajar…he he

      Balas

  3. Semut api
    Dec 15, 2012 @ 16:19:00

    Selamat datang ke dunia blog..
    & selamat menjadi blogger…

    Menarik..boleh di jadikan rujukan..

    tahniah..

    Balas

  4. nur
    Jun 01, 2013 @ 10:37:05

    menarik…tp harap lebih bnyk lagi rujukan mengenai rekoder..<3 nice blog…

    Balas

    • cikguida
      Dec 30, 2013 @ 13:07:58

      terima kasih kerana sudi melayari blog ruangan ini….saya akan upload lebih banyak maklumat ttg rekoder di lain masa….

      Balas

  5. matyie
    Sep 08, 2013 @ 16:00:41

    Tahniah cikgu Ida, nice blog! .

    Balas

  6. din
    Oct 08, 2014 @ 00:54:26

    Assalamualaikum… Perlaksanaan KSSR Tahun 4 dah berlalu hampir setahun. Kenapa pernyataan yang terdapat pada Panduan Pelaporan Perkembangan Murid (PPPM) berbeza dengan pernyataan dalam Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP)????. Contohnya dalam bidang rekoder,Band 1 : (PPPM)memainkan rekoder not B,A, G manakala DSKP Memainkan rekoder dengan cara meniru teknik permainan rekoder. Band 2 pula Memainkan rekoder not B,A,G, C’ (PPPM) manakala DSKP pula Memainkan rekoder dengan penjarian dan perlidahan yang betul..

    Rujukan : DSKP dari BPK dan PPPM dari LP

    Mohon pencerahan @ komen daripada pembaca blog ini… sekian TQ. Wasalam

    Balas

    • cikguida
      Nov 26, 2014 @ 15:46:06

      wslm…maaf ye saya dah lama tak update blog ni sbb kekangan masa….PPPM thn 4 saya tak sempat kemaskini lagi….

      Balas

  7. lin cute miut
    Nov 21, 2014 @ 09:50:54

    tahniah ler ckgu ida …” kelas kau Maria” x sia2 tido sebantal mkn sepinggan panjat bukit besar I tggu kat bwh aje…. hihihi

    Balas

    • cikguida
      Nov 26, 2014 @ 15:43:52

      thanks lin….hihihi….kau pun hebat gak…

      Balas

  8. abd samad
    Jan 19, 2016 @ 07:31:38

    asalam cikgu ida saya baru darjah 6 cikgyu saya suruh cari maksud alat improvasi …. cikgu tolong bagitau tau .saya perlukan bantuan cikgu

    Balas

    • cikguida
      Jan 21, 2016 @ 11:30:19

      wslm….alat improvisasi tu bermaksud alat muzik yang kita buat sendiri atau benda lain bagi menggantikan alat muzik asal contohnya gendang . Kita boleh gantikan gendang dengan baldi. kayu tiktok kita boleh gantikan dengan tempurung kelapa.
      Diharapkan jawapan saya dapat membantu adik.
      wassalam

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s